Saarnoista elämäniloon

Jaa
UNELMATALOEKSTRA Kulmatontilla yli 400 vuotta ylväänä seissyt hirsitalo huokuu värikästä historiaa.

Matkan varrella talossa on paketoitu lihoja ja hiljennytty kuuntelemaan sanaa. Nykyään täydellisesti remontoitu talo on raumalaisen uusioperheen viehättävä koti.

Kiinteistön pitkään elinkaareen mahtuu monenmoisia vaihteita. Joskus matkan varrella taloa on laajennettu. Paikallisen kauppiaan omistaessa kiinteistön 1920-luvulla, talossa on toiminut myös sekatavara- ja lihakauppa. Lihakaupan muistoja reisiluista pääkalloon löytyikin romahtaneista lattiarakenteista.

Kun hirsitalo oli 1950-luvulla siirtynyt Vapaaseurakunnan omistukseen, alakerta oli suurilta osin muokattu suureksi yhtenäiseksi seurakuntasaliksi alttareineen. Neliöiden uudelleen käytön suunnittelu vaatikin ammattilaisen panosta. Tilojen suunnittelu oli aikamoista kikkailua, mutta hiljalleen kaikki asettui kohdalleen.

Lue lisää lehdestä 9/2012, UNELMATALOEKSTRASSA esittelemme viisi ihanaa vanhaa hirsitaloa.

Kun huonekorkeus on vain 2,25 metriä, jokainen lisäsentti on tarpeen. Lattiaa pudotettiin siellä, missä se oli mahdollista, kuten yläkerran aulassa.
Eteisessä hurmaavat yksityiskohdat meriaiheisista valaisimista pyöreään laivan ikkunaan ja vintiltä löytyneeseen oveen. Punaisena tai vihreänä hehkuvat valaisimet ilmoittavat, onko ylä- tai alakerran wc varattuna.
Netistä löydetty valurautainen puuliesi on peräisin 1800-luvulta. Nyt se on entisöity ja valmiina palvelukseen.
Jaa