Ankat marssivat kotikylpylään

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Helsinkiläinen perhe halusi modernin saunan ja kylpyosaston holvikaaren alle. Niinpä vuonna 1918 rakennettu hirsirunkoinen talo joutui suuren myllerryksen alle.

Kun kolmikerroksisen kodin alin kerros lainehti vettä lämminvesivaraajan hajottua joulukuussa 2009, perhe joutui evakkoon. Oli kreivin aika ryhtyä tekemään saunaosastoa uuteen uskoon. Sen uusimisen yhteydessä myös talon muut tilat sekä sähköt ja viemärit uusittiin.

200-neliöisen hirsitalon alimmasta kerroksesta ei jäänyt mitään jäljelle, ja huonejako meni täysin uusiksi. Maatakin kaivettiin talon ympäriltä pois puolen metrin verran. Talon alus sai uuden sorakerroksen sekä salaojat. Massiivinen saunaosaston uusiminen tarkoitti myös kantavien rakenteiden paikan vaihdosta.

Vettä rakastavat tyttäret halusivat ehdottomasti suuren ammeen saunaosastoon. Pienen ongelman suunnitteluun tuotti tila, sillä ainut sopiva paikka ammeelle oli korotettu ja madallettu komero. Pitkä kylpyamme asennettiin tunnelimaiseen tilaan, jonka kattoon asennettiin tähtitaivasta muistuttavat valokuituvalaisimet. Vaikutelma on hyvin eksoottinen. Tilan kruunaa holvikaarenmuotoinen katto.

Lue lisää lehdestä 7/2012.
 

Avainsanat: 
Jaa