Energialaskurin esimerkkilaskelmat

Jaa

Uudiskohde
Matti Mutikaisen 140 m2 omakotitalo

Matti Mutikainen aikoo rakentaa 140 m2:n suuruisen omakotitalon. Huonekorkeus uudessa talossa on 2,65 m. Mutikaisen perheeseen kuuluu neljä henkeä. MT testasi Mutikaisten tulevan kiinteistön eri vaihtoehtojen energiatehokkuutta energialaskurissa.

Vuotuisten polttoainekustannusten osalta edullisimmaksi osoittautui maalämpö (684 €/v) ja toiseksi puupelletti (1 138 €/v). Kallein vaihtoehto olisi varaava sähkö (1 813 €/v).

Rakentamiskustannukset vaikuttavat vielä Mutikaisten päätöksiin. Matti on pyytänyt kustannusarvioita eri vaihtoehtojen toteuttamisesta. Hän syöttää ne vielä energialaskuriin ja tekee lopullisen valintansa vertailun jälkeen.

Korjausrakennuskohde
Elsa Toropainen 90 m2 omakotitalo

Elsa Toropainen aikoo korjata 90 m2:n suuruisen rintamamiestalonsa. Samalla hän miettii energiatehokasta lämmitysjärjestelmää. Elsa asuu talossaan miehensä kanssa. Huonekorkeus heillä on 2,55 m. MT testasi hänen kiinteistönsä energiatehokkuutta energialaskurissa.

Vuotuisten polttoainekustannusten osalta edullisimmaksi osoittautui maalämpö (408 €/v) ja toiseksi puupelleteillä lämmittäminen (687 €/v). Kallein vaihtoehto olisi öljylämmitys (1 078 €/v).

Remontoinnin kannalta lämmityksen muuttaminen pellettilämmitteiseksi on Toropaisten kohdalla kätevintä, joten Elsa päättää miehensä kanssa siirtyä pelletteihin. Elsan remontointikulut ovat 9 000 euroa.

Kyseisessä tapauksessa vuotuiset lämmityskulut ovat puupelleteistä 1 554 €.

Ohjeita laskurin käyttöön

Tee laskelma oman kiinteistösi energiatehokkuudesta osoitteessa htwww.biohousing.eu.com/heatingtool/Ecalc.asp. Ohjelma on nopea ja helppokäyttöinen.

Valitse pääsivulta suomenkieliset sivut painamalla Suomen lipun kuvaketta. Valitse sitten avautuvilta sivuilta ylävälilehdistä energialaskuri-sivu (kolmas välilehti), ja toimi sen jälkeen alla olevan ohjeen mukaisesti.

1) Lisää omakotitalosi perustiedot kohtaan 1, Kiinteistön tiedot.
2) Riittää, että täytät kohdat pinta-ala, huonekorkeus ja asukasmäärä. Ohjelma laskee muut tiedot automaattisesti. Nyt voit vertailla eri vaihtoehtojen vuotuisia kustannuksia.
3) Syötä lämmitysjärjestelmän kustannukset alemmaksi kohtaan 4 Investointikustannukset.
4) Kokonaislaskelma on valmis. Pääset vertailemaan eri vaihtoehtojen kokonaiskustannuksia.

Huom. Mikäli laskurin käyttämät arvot poikkeavat oman alueesi laskutushinnoista, voit muuttaa kaikkia värillisten kohtien tietoja ja laskuri laskee uudet vertailutulokset automaattisesti.

Jaa