Kuusi kelpo kompostoria

Jaa
Listasimme tutustuttavaksi kuusi erilaista kompostoria.

1. Greeny
UK-Muovin uutuus Greeny on polyuretaanilla lämpöeristetty kompostori. Polyeteenimuovikuoren väreinä ovat viinisakka, basilika ja laastinharmaa. Lisävarusteena kompostoriin on saatavana 230 V:n verkko-virralla toimiva lämmittävä tuuletin. Tilavuus 250 litraa, hinta noin 490 euroa.

2. L&T Tehokompostori
L&T Tehokompostorin yläosan levyinen saranoitu, itsestään auki pysyvä kansi sekä matala käyttökorkeus helpottavat kompostorin ruokkimista ja hoitoa. Kuoren materiaali on tummanharmaa rotaatiovalettu polyeteeni ja eristeenä on 50 mm polystyreeniä. Lassila & Tikanojan valmistamaan kompostoriin on saatavissa tilavuudeltaan 100 litran korotusosa, joka maksaa noin 137 euroa. Tilavuus 225 litraa, hinta noin 365 euroa.

3. Pikakompostori 220 eco
Biolanin Pikakompostori 220 eco:n lämpöeristeenä on freoniton polyuretaani ja pintamateriaalina polyeteenimuovi. Kompostori on mitoitettu yksi–kuusi-henkisen perheen biojätteille. Uudet kompostorit valmistetaan uudessa tuulivoimalla toimivassa tehtaassa. Kaikki tehtaassa syntyvät jätevedet käsitellään Biolanin kehittämällä suljetulla jätevesijärjestelmällä. Tilavuus 220 litraa, hinta noin 550 euroa.

4. Separett
Pikkuvihreän kotimainen Separett-kuumakompostori on saanut Joutsentunnuksen. Ulkokuoren materiaali on polyeteenimuovi ja eristeenä on 70 mm polystyreeniä. Kompostori on mitoitettu viidelle hengelle tai noin 20–25 biojätelitralle viikossa. Tilavuus 250 litraa, hinta noin 450 euroa.

5. Kivi
Biolan Maisemakompostori Kivi on tarkoitettu puutarha- ja keittiöjätteen kompostointiin omakotitaloissa ja vapaa-ajan asunnoilla. Suuren tilavuutensa ansiosta se soveltuu myös kesämökin huussissa syntyvän jätteen kompostointiin. Maisemakompostorin värit ovat kuvan harmaa graniitti sekä punagraniitti. Kuoren materiaali on läpivärjättyä polyeteenimuovia. Tilavuus noin 450 litraa, hinta noin 300 euroa.
 
6. L&T Puutarha- ja mökkikompostori
L&T Puutarha- ja mökkikompostori soveltuu puutarha- ja mökkikeittiön biojätteille sekä käymäläjätteiden jälkikompostointiin. Vihreästä polyeteenistä valmistetun kompostorin eristeenä on 15 mm polyeteenivaahtoa. Lisävarusteena myytävällä korotusosalla saa lisää tilavuutta jopa 320 litraa. Tilavuus  310 litraa, hinta noin 169 euroa.

Avainsanat: 
Jaa